Ambargo Sonrası İran: Yeni İş, Yeni Enerji, Yeni Fırsatlar Konferansı

22-23 Ocak 2016, Antalya www.cuttingedgeconferences.com
22-23 Ocak 2016 tarihlerinde Antalya’da İran Enerji Ekonomisi Derneği ile birlikte “Ambargo Sonrası İran: Yeni İş, Yeni Enerji, Yeni Fırsatlar” başlığı altında düzenlenecek konferansa, İran, Türkiye ve çeşitli ülkelerden çok sayıda üst düzey yönetici, akademisyen ve uzman katılmaktadır.
“Yeni İran Petrol Kontratının Getirdikleri” oturumu gibi etkin konuların tartışıldığı konferansın dikkat çekici oturumlardan bir diğeri de “İran ile Türkiye Arasındaki Ticarete İlişkin Finansal ve Hukuki Konular” başlıklı oturum. Bu oturumun katılımcıları arasında, İran Ticaret Odası Başkanı ve aynı zamanda İran’ın önemli ve etkin hukuk insanlarından biri olan ICCIMA Üniversitesi’nden Prof. Dr.Sn.H.M. Sadeghi, Hukukçu kökenli başarılı diğer konuşmacı Hollanda’dan Sn. Ali Keleş ve Sn. Av. Selma Karaduman yer almaktadır.
Avukat Selma Karaduman, İstanbul Barosu Avukatlarından olup, uzun yıllardır ulusal ve uluslararası alanda ticaret ve enerji hukuku ile ilgili sektöre danışmanlık yapmaktadır.
Av. Selma Karaduman konu ile ilgili “İran Anayasası’na göre özel ve yabancı şirketlerin doğal kaynaklarını sahiplenme imkanı bulunmamaktadır. Bu sebeple yeni dönemde, İran ile ticaret yapan yatırımcılar bakımından, kendilerini gerek politik gerekse hukuki risklerden koruyan Uluslararası Ticari Anlaşmaların önemi daha da
artacaktır.” şeklinde açıklamada bulundu.